شنبه, 8 ارديبهشت 1403 EN
     ۱۳۹۷/۰۳/۲۸
برداشت نخستین محصول پرورش و كشت قارچ خوراكی

نخستین محصولات کارگاه پرورش و کشت قارچ خوراکی مرکز کارآفرینی دانشگاه صنعتی خاتم الانبیاء بهبهان برداشت شد.

دکتر سید نژاد از برداشت نخستین محصولات کارگاه پرورش و کشت قارچ خوراکی دانشگاه  خبر داد و افزود در راستای ایجاد درآمدزایی، کارگاه  پرورش و کشت قارچ خوراکی، اردیبهشت ماه سال جاری با حضور مسئولان شهری و استانی در این دانشگاه افتتاح و اکنون با به ثمر نشستن محصول کارگاه، محصولات جهت عرضه به بازار برداشت می شود تا علاوه بر اینکه به تقویت رویه خودکفایی کمک کند بتوانیم گامی هرچند کوچک در زمینه اشتغال،تولید محصولات بومی  و ایجاد درآمد برداریم.

سیدنژاد اظهار داشت: این کارگاه با کمترین امکانات شکل گرفت و بسیاری از وسایل مورد نیاز کارگاه مانند آهن آلات مورد نیاز برای ساخت قفسه ها از تجهیزات غیرقابل استفاده دانشگاه تهیه شد سپس کمپوست قارچ خریداری شد و کارپرورش قارچ با استقرار کمپوست در بستر کشت شروع شد.

رئیس دانشگاه صنعتی خاتم الانبیاء بهبهان با اشاره به اینکه هم اکنون و پس از گذشت ۴۵ روز از کشت قارچ ها، در حال برداشت محصول هستیم، افزود: در طی این مدت دانشجوها و کارآموزان به صورت متناوب و شیفت بندی جهت تنظیم دما و رطوبت در کارگاه حضور پیدا کرده اند و هدف اصلی از تشکیل این کارگاه جرات دادن به افراد جهت شروع کاری جدید بود.

سید نژاد افزود  قرار است این کارگاه گسترش یافته و پروژه های آموزشی و پژوهشی دیگری در راستای  کارآفرینی در این دانشگاه اجرا شود و در این دانشگاه بیش از 25 طرح اشتغال زایی و کار آفرینی ویژه دانشجویان و فارغ التحصیلان دانشگاه با اعتباری بالغ بر 29500میلیون ریال آماده اجرا گردیده است که در صورت تامین اعتبار می تواند بیش از 171 نفر از دانشجویان و فارغ‌التحصیلان این دانشگاه را در قالب طرح جامع کار آفرینی این دانشگاه مشغول به کار نماید.

وی گفت محصول برداشت شده با نام قارچ خاتم به بازار عرضه می شود و این کارگاه با تولید سالیانه 1.8 تن قارچ  می تواند نیاز داخلی دانشگاه و منطقه را مرتفع کند و در ادامه به بازار فروش خوب این محصول اشاره کرده و افزود در پرورش قارچ، فروش محصول به نوعی تضمین شده است و نگرانی در این خصوص وجود ندارد به این دلیل که تولید قارچ در ایران نسبت به کشورهای دیگر در سطحی پایین تر از مصرف قرار دارد که همین امر پرورش قارچ را به شغلی درآمد زا تبدیل کرده است.