اولین پذیرش دانشجو در گروه علوم و مهندسی جنگل، در سال 1383 بوده است که سومین گروه تأسیس شده دانشکده می باشد. در دوره کارشناسی ارشد نیز از سال 1389 در گرایش جنگل شناسی و اکولوژی جنگل دانشجو پذیرفته است که اولین دوره کارشناسی ارشد دانشکده و دانشگاه بوده است. این گروه دارای 2 نفر دانشیار، 1 نفر استادیار و 1 نفر مربی می باشد که به نسبت تعداد کل استاد، بهترین شرایط علمی را در بین گروههای دانشکده داراست.
با توجه به افزایش روز افزون جمعیت کره زمین نیاز بشر به استفاده از چوب و فرآورده های آن رو به افزایش است. کمبود چوب، و مقررات مربوط به جنگلها، صاحبان صنایع را در سرتاسر جهان تشویق به مطالعه منابع دائمی فیبرهای لیگنو سلولزی میکند.
مصرف روز افزون محصولات چوبي و کاغذي در کشور ما موجب شده است که سالانه ميلياردها ريال ارز از کشور خارج شود تا کمبود نيازهاي داخلي مرتفع شود. اين در حالي است که مواد اوليه غير چوبي مانند تفاله نیشکر، سرشاخههای نخل و کاه گندم در کشور موجود است که به دليل نبود دانش فني و تعداد کارخانجات کافي متأسفانه به هدر ميروند و در عوض جنگلهاي بکر کشور در حال قطع و نابودي است.
يکي از مهمترين منابع ليگنو سلولزي کشور که در استان خوزستان به وفور وجود دارد باگاس يا تفاله و مازاد کارخانجات توليد شکر ميباشد. در حال حاضر بيش از يک ميليون تن باگاس از اين کارخانجات توليد و به هدر ميرود و فقط تعداد محدودی از کارخانجات صنایع چوب و کاغذ از باگاس در تولیدات خود استفاده میکنند مانند کارخانه پارس واقع در هفت تپه خوزستان و کارخانه های لوح سبز جنوب )تولید کننده(MDF ، کارخانه نئوپان کارون و حریر خوزستان .
از این رو استان خوزستان با دارا بودن پتانسیل بالا در زمینه تولید نیشکر یکی از قطبهای مهم صنعتی کشور به شمار میرود و بهرهگیری صحیح از این فرآورده میتواند کمک بسیار بزرگی در صنعت تولید فرآوردههای خمیر و کاغذی به شمار رود. بدیهی است این امر میسر نمیشود مگر با تربیت افراد کارشناس در زمینههای مختلف صنایع خمیر و کاغذ در دانشگاههای کشور.
در این راستا گروه صنایع چوب و فرآورده های سلولزی، به عنوان یک از زیرگروه های صنایع چوب و کاغذ، در دانشگاه خاتم الانبیاء بهبهان با هدف تربیت دانشجویانی که بتوانند در عرصههای مختلف صنعتی به مملکت عزیزمان خدمت نمایند در مهر ماه سال 1392 با 23 دانشجوی کارشناسی و 4 دانشجوی کارشناسی ارشد آغاز به کار کرد. رشته صنایع خمیر و کاغذ به مباحثی چون شیمی مواد لیگنوسلولزی، فناوری تهیه خمیرکاغذ، فناوری ساخت کاغذ، فناوری بازیافت کاغذ و مقوا باطله و فناوری صنایع تبدیلی کاغذی میپردازد.
در سال 1401 دو گروه علوم و مهندسی جنگل و گروه صنایع چوب و فرآورده های سلولزی ادغام و گروه جنگلداری و صنایع سلولزی تشکیل شد.
دانشجویان گروه علوم و مهندسی جنگل افتخار بسیار بزرگ و درخشانی را از سال 87 به بعد در سطح ایران کسب کردند. این دانشجویان که تحت نظر اساتید برجسته گروه توانستند آمار بسیار بالای قبولی در آزمون کارشناسی ارشد دانشگاههای دولتی در سطح کشور را بدست بیاورند. بالاترین تعداد قبول شدگان از دانشگاه بهبهان در دانشگاه بزرگ تهران بوده است. هم اکنون بسیاری از فارغ التحصیلان این دانشگاه در ادارات منابع طبیعی استان و سایر استانها و در مراکز تحقیقاتی کشور مشغول به کار می باشند.
قبول شدگان در آزمون کارشناسی ارشد
نشانی : استان خوزستان - شهرستان بهبهان - دانشگاه صنعتی خاتم الانبیاء بهبهان - دانشکده منابع طبیعی - گروه علوم و مهندسی جنگل
تلفن داخلی: 52721191-061 داخلی 2218
دورنگار: 06152731662