مرکز کارآفرینی دانشگاه صنعتی خاتمالانبیاء بهبهان- مجری طرح جامع کارآفرینی دانشگاه (جاک)
دانشگاه صنعتی خاتم الانبیاء بهبهان در راستای تحقق دانشگاه کارآفرین، طرح جامع کارآفرینی دانشگاه را با نام «طرح جاک» در سال 1396 تدوین کرد. در این طرح با ارزیابی شرایط داخلی و خارجی دانشگاه، تهدیدها و فرصتهای منطقه، مطالعه اسناد بالا دستی و پژوهشهای صورت گرفته در این حوزه، بررسی تجربیات دانشگاههای موفق خارجی و داخلی در حوزه کارآفرینی و بهرهبرداری از تخصص و همکاری اساتید دانشگاه صنعتی خاتمالانبیاء، طرحی جامع مبتنی بر سه محور خلاقیت، مهارت و انگیزه ارایه شده است.
این طرح، در اسفندماه 1396 پس از بررسی آن در کارگروههای تخصصی و تصویب آن در بیست و نهمین جلسه هیات امنا دانشگاههای جنوب غرب در تاریخ 96/11/28، توسط وزیر محترم علوم، تحقیقات و فناوری به عنوان اولین طرح جامع کارآفرینی دانشگاهی رونمایی شد. همچنین طی نامه شماره 15/238109 مورخ 1396/10/16 قائم مقام محترم وزارت عتف، طرح جاک جهت الگو برداری به سایر دانشگاهها ارسال شد.

تعاریف:
کارآفرینی: کارآفرینی فرآیندی است که فرد کارآفرین با ایدههای نو و خلاق و شناسایی فرصتهای جدید و با بسیج منابع، مبادرت به ایجاد کسبوکار و شرکتهای نو، سازمانهای جدید و نوآور و رشد یابنده میکند که توأم با پذیرش مخاطره و پیامدهای احتمالی است و منجر به معرفی محصول، فرآیند و یا خدمت جدیدی به جامعه میشود.
فعالیت کارآفرینانه: کلیه اقدامات عینی و مشهود قابل مستندسازی است که در راستای ایده پردازی و نوآوری، تجاری سازی دانش و فناوری، راه اندازی و مدیریت کسب و کار، ترویج، تسهیل و پشتیبانی از فعالیت های کارآفرینی در دانشگاه به انجام میرسد.
کمیته کارآفرینی: واحد سازمانی طرح جامع کارآفرینی است که در دانشگاه برای برنامهریزی و انجام امور مطالعات، ترویج و آموزش کارآفرینی تشکیل میشود.
مرکز کارآفرینی: واحد اجرایی طرح جامع کارآفرینی در دانشگاه است که تحت نظر رئیس دانشگاه فعالیت میکند و مجری سیاستها، برنامهها و مصوبات کمیته کارآفرینی دانشگاه است.
اهداف:
- شناسایی و معرفی کارآفرینان برتر دانشگاه به مجامع ذیربط برای حمایت های لازم.
- ترویج و توسعه فرهنگ کارآفرینی در دانشگاه برای تحقق دانشگاه کارآفرین از طریق پژوهش و آموزش کارآفرینی.
- تهیه برنامههای ترویجی، آموزشی و پژوهشی مصوب کمیته کارآفرینی با همکاری و همفکری اعضای هیات علمی و صاحب نظران آشنا با موضوع کارآفرینی.
- برگزاری کلاسها، همایشها و کارگاههای آموزشی و تخصصی با هدف افزایش مهارتهای حرفهای، مهارتهای کارآفرینی عمومی و مهارتهای کارآفرینی تخصصی.
- شناسایی سرمایههای فکری دانشگاه شامل اعضای هیات علمی، کارمندان و دانشجویان.
- مستندسازی تجربیات گران بهای کارآفرینان دانشگاه (اعضای هیات علمی، کارمندان و دانشجویان).
- توانمندسازی و افزایش قابلیت اشتغال پذیری دانشجویان و دانش آموختگان.
- ارائه خدمات آموزشی و پژوهشی در زمینه کارآفرینی برای اعضای هیأت علمی به دانشجویان و دانش آموختگان
- هدایت دانشجویان برای کاربردی نمودن تخصص خود
- آشنا نمودن دانشجویان به زمینههای شغلی موجود در جامعه
- تجاري سازی دستاوردهاي تحقيقاتي دانشگاه
- ايجاد فضاي لازم جهت گسترش و رشد تیم های دانش مدار و فناور فعال در زمينه هاي فناوري
- ایجاد بستر مناسب به منظور حمایت از راه اندازی کسب و کارهای نوپا توسط اساتید و دانشجویان دانشگاه
- آموزش مشاغل حرفه ای و خوداشتغالی به دانشجویان و حمایت از راه اندازی این مشاغل توسط آنها
https://bkatu.ac.ir/fa-IR/DouranPortal/9223/page/%D8%B7%D8%B1%D8%AD-%D9%87%D8%A7%DB%8C-%DA%A9%D8%A7%D8%B1%D8%A2%D9%81%D8%B1%DB%8C%D9%86%DB%8C