يکشنبه, 6 بهمن 1398 EN
     ۱۳۹۸/۱۰/۱۶
برگزاری نشست علمی گل نرگس
به مناسبت برگزاری هشتمین جشنواره ملی گل نرگس، نشست علمی این جشنواره در دانشگاه صنعتی خاتم الانبیاء بهبهان برگزار شد.
این نشست علمی یک روزه به همت دانشکده منابع طبیعی بهبهان و با حمایت سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان خوزستان در دانشکده منابع طبیعی دانشگاه صنعتی خاتم الانبیاء بهبهان برگزار شد.
در این نشست که با حضور مدعوینی از وزارت جهاد کشاورزی و سازمان جهاد کشاورزی استان و همچنین مدیران شهرستان برگزار شد، مهندس تقوی مدیر کل دفتر امور گلخانه‌ها، گیاهان دارویی و قارچ خوراکی و معاونین وی، سرکار خانم دکتر چهرازی از اساتید دانشگاه شهید چمران اهواز، مهندس زمانی‌اصل غرماندار محترم شهرستان بهبهان و جمعی از اساتید، کارکنان و دانشجویان دانشگاه، مسئولین ادارات و نرگس‌کاران شهرستان بهبهان حضور داشتند.
دکتر سید نژاد، رئیس دانشگاه در ابتدای مراسم ضمن تسلیت شهادت سردار سلیمانی و عرض خوشامدگویی، در سخنانی کوتاه به اهمیت پتانسیل گل نرگس برای شهرستان بهبهان اشاره کرده و از اعلام نتایج تحقیقات مفصلی که انجام داده است پس از ثبت این تحقیقات خبر داد.
حجت‌ الاسلام طواف معاونت استانی دفتر نهاد مقام معظم رهبری در دانشگاه خاتم الانبیاء بهبهان نیز با اشاره به احادیث و روایات متعدد از ائمه اطهار به خواص درمانی گل نرگس اشاره و بوییدن این گل برای درمان سرماخوردگی و افسردگی را بسیار مفید عنوان کرد.
مهندس تقوی، مدیر کل دفتر امور گلخانه‌ها، گیاهان دارویی و قارچ خوراکی، در ادامه با اعلام کاهش صادرات نفت و وجود خشکسالی در کشور، افزایش پرورش گل نرگس که گیاهی با مصرف آب پایین است را مناسب برای صادرات و ارز آوری عنوان کرد.
مهندس حسنی‌نسب، معاونت جهاد سازندگی استان خوزستان نیز به پتانسیل بالای شهرستان بهبهان در کاشت، داشت و برداشت گل نرگس اشاره و سطح زیر کشت این گیاه را حدود یک میلیون و پانصد هزار هکتار در کشور عنوان کرد و افزود استان خوزستان حدود 20 درصد تولید گل نرگس با چهار گونه شهلا، پُر پَر، پنجه گربه ای و مسکینک را به خود اختصاص داده است.
سرکارخانم دکتر چهرازی، از اساتید دانشگاه شهید چمران اهواز، نیز در سخنان خود به مطالعات انجام شده تیمش بر روی این گل اشاره کرده و با اعلام تغییرات و جهش‌های ژنتیکی صورت گرفته بر این گل، عطر آن را مانع از آلزایمر و حتی درمان کننده برخی از بیماری ها عنوان کرد.
مهندس قاسم‌پور از پژوهشگران گل نرگس نیز در خصوص روش‌های بهبود بازاریابی گل نرگس از طریق بهبود تکنیک‌های بسته‌بندی مطالبی را برای حضار بیان کرد.
شایان ذکر است برنامه صبح مراسم با زیارت آرامگاه شهید گمنام دانشگاه پایان یافت و به دلیل  اعلام شهادت سردار سلیمانی و اعلام عزای عمومی برنامه نشست علمی گل نرگس در تایم  بعد از ظهر لغو گردید.

5.5.6.0
    V5.5.6.0